Crowdfunding speelnatuur

Een woordje uitleg over de crowdfunding voor de speelnatuur

Vooraf

Sedert 2005 waren er plannen voor een nieuwbouw.  In 2018 kregen we het definitieve nieuws dat de 1ste fase (kleuterafdeling) kon starten.  In april 2020 gingen de werken van start.  Achter de schermen werd er vergaderd en overlegd met de oudervereniging #oweetje.

Toen werd er beslist dat wij de aanleg van de speelnatuur financieel gingen ondersteunen.  Er was al een mooi spaarpotje en de eerste schetsen kwamen naar boven en er kwam overleg met Boomhelden, MOS en Speelmakers.  Allemaal specialisten inzake de aanleg van natuurlijke speeltuinen.  30 000 euro was ons streefbedrag.

 En toen kwam COVID-19 …

Onze mooie plannetjes moesten noodgedwongen in de koelkast. De kas van de oudervereniging verdween als sneeuw voor de zon.  Geen inkomsten meer (geen “Kaas en wijn”, geen wafelbak, geen schoolfeest, ..), maar wel de vaste kosten : verzekeringen, bijdragen schoolwerking, de vaste feesten voor de kinderen (sint, kerst, pasen, proclamatie, eindejaar, …) , …

 Maar geen nood …

Gelukkig wisten de knappe koppen van de oudervereniging raad en besloten ze een crowdfunding op te starten en aan te kloppen bij organisaties die sociale projecten steunden.  Er werd ook een sponsordossier in elkaar gebokst voor bedrijven die interesse hadden.

Kiwanis en Cera Coop zagen toekomst in ons verhaal en waren al bereid om voor een financiële injectie te zorgen.

 De crowdfunding voor ouders, familie en sympathisanten

Via het crowdfunding platform https://www.whydonate.nl/donate/OW-speelnatuur/ kan iedereen die dit wil een kleine of grote bijdrage leveren.  Voor elke euro zijn we ontzettend dankbaar.

 Per 25 euro krijgt u ook een ticketje om mee te dingen naar één van onze 3 prijzen waaronder alvast een mooie Samsonite koffer, een restaurantbon van De Schorre t.w.v. 100 euro en nog een derde prijs.  Vanaf 75 euro komt u, indien  gewenst, ook op  onze fameuze sponsormuur.   Als u op het platform een anonieme bijdrage levert en toch een tegeltje wenst, kan u zich alsnog bekend maken via e-mail aan de oudervereniging :  ouderverenigingow@gmail.com

Het sponsordossier voor zelfstandigen en bedrijven

Later op het schooljaar  lanceren we ook nog een sponsordossier voor zelfstandigen en bedrijven.  Zij kunnen kiezen uit verschillende sponsorformules en de oudervereniging zorgt ook voor een sponsorattest.

De verschillende formules voor onze sponsors :

Sponsoring vanaf €75 (formaat small)          Sponsoring vanaf €150 (formaat medium)

Sponsoring vanaf €300 (formaat large)        Sponsoring vanaf €500 (extra large)

Meer info ?

Contacteer onze voorzitter Bart Carbonnelle via  ouderverenigingow@gmail.com