Monthly Archives: oktober 2019

Mediawijsheid voor (groot)ouders in het Marca

Kinderen krijgen op steeds jongere leeftijd hun eerste smartphone of tablet, die ze gretig gebruiken om te chatten of te gamen. Dat kan soms uit de hand lopen, van spanningen over het smartphonegebruik, ruziënde kinderen op Whatsapp tot tieners die op school Fortnite niet kunnen loslaten. In deze presentatie geeft Filip Bourgeois tips hoe je daar als ouder mee om kunt gaan, zonder vermanende vinger.

Een must voor alle (groot)ouders van kinderen vanaf 9 jaar.

Mediacoach Filip Bourgeois is reeds 7 jaar aan de slag als spreker en bereikt met zijn lezingen “Internetvaardig” een groot deel van de Vlaamse leerlingen, leerkrachten en ouders. Daarvoor stond hij meer dan 30 jaar in het onderwijs, als onderwijzer, directeur en staflid bij de VCOV, koepel van ouderverenigingen.

Deze lezing wordt georganiseerd in samenwerking met Huis van het Kind, de ouderverenigingen van alle Maarkedalse scholen en Gezinsbond Maarkedal. Achteraf bieden we een drankje aan. Schrijf je hier in!

Praktisch
Donderdag 21 november om 20 uur
Plaats: het Marca
Gratis toegang

Antwoorden prijsvraag Kaas en wijnavond 2019

Het antwoord op de prijsvraag :

Wat is de totale duur van de opbouw van de 2 witte tentjes van de kaasstand (buiten op de speelplaats)? Start bij het uithalen uit de kist, opbouw met 4 personen en einde bij het hangen van de verlichting.

1 u   35  min  en 24 seconden

Schiftingsvraag : hoeveel flesjes “Jupiler” werden er verkocht op de “Kaas-en wijnavond 2018” ?

144 flesjes 

De winnaars :

Eén van 2 onderstaande prijzen (winnaar kiest eerst ) gaat naar :

1. Annie Schepens  (beste schatting :  tot op 6 sec.)

2. Jasper Vandewalle (schatting tot op 10 sec.)

Dank aan de sponsors!