Monthly Archives: januari 2018

Worldcafé op 24 februari 2018

Klik hier  om in te schrijven

Wat is een World Café ?

Stel je voor … je zit met een groepje mensen aan een tafeltje in een gezellig plaats Je merkt dat de discussie aan tafel sprankelt en dat ook aan de andere tafeltjes inspirerende gesprekken plaats vinden; gesprekken die er toe doen. Eigenlijk ben je wel nieuwsgierig wat er aan de andere tafeltjes wordt besproken.

Je merkt de stimulerende atmosfeer; je wilt weten waar die atmosfeer vandaan komt; je wilt weten wat er aan de andere tafeltjes wordt besproken; dat kan in een World Café!

We gaan wisselen van tafel en de groepen mengen.. Laten we de belangrijkste dingen gewoon op het tafelkleed schrijven. 

Een World Café brengt mensen en ideeën dichter bij elkaar

Het hele World Café is een hotspot van mensen, ideeën en discussie. Ideeën gaan met de mensen mee van de ene tafel naar de andere; verbanden worden steeds duidelijker. Terwijl aan de ene tafel een onderwerp breed  wordt neergezet, gaan ze aan een andere tafel de diepte in.

Al deze connecties leiden tot een hecht netwerk van ideeën. Met elke ronde, met elke wisseling van tafel, met elke discussie komen we bij elkaar en komen we tot een gedeelde mening.

In een laatste ronde van het World Café oogsten we … Hiermee komen we tot een gezamenlijk begrip en standpunt over een onderwerp of principiële vraag. Deze verbinding van diversiteit is de manier om tot inzichten te komen die kwalitatief beter zijn.

Het principe van een World Café is mensen met elkaar laten praten. Onderwerpen van de discussies zijn issues die er toe doen. Geen “priet-praat”, maar echte levendige discussies. Stokpaardjes gaan één ronde mee … echte goede ideeën overleven alle rondes. Het “World Café” is een gestructureerd conversatie-proces bedoeld om een open en levendige discussie mogelijk te maken. 

Binnen een World Café worden ideeën in een grotere groep met elkaar verbonden.